MPM Seaside Affair start seizoen 2015 met winst in Stroe
Zaterdag 23 mei 2015
  • Stroe, 23 mei 2015 - MPM Seaside Affair is het seizoen 2015 op de best mogelijke manier begonnen. In Stroe sleepte het team in de Modified klasse bij de eerste wedstrijd van het kampioenschap een klinkende overwinning in de wacht. In de Pull Off zette MPM Seaside Affair als eerste een afstand op het scorebord waar de voltallige concurrentie zich vervolgens op stuk beet. Daarmee gingen de grootste beker en de meeste punten mee naar Castricum.

    Het tractor pulling seizoen trapte traditiegetrouw af in Stroe. Voor MPM Seaside Affair lag het in de planning om in zowel de Modified als Unlimited klasse van start te gaan. Door het uitlopen van het programma werd de Unlimited klasse echter geannuleerd en bleef er voor MPM Seaside Affair en de overige deelnemers dus alleen de Modified klasse over.

    Met de gedachte in het achterhoofd dat het team vorig jaar genoegen moest nemen met een teleurstellende negende plaats, kon het dit keer in Stroe bijna alleen maar beter. Bij de eerste trek waren er maar liefst zeven combinaties die de Full Pull lijn van 110 meter wisten te passeren. Onder hen ook MPM Seaside Affair, waarbij de Full Pull zelfs met verrassend gemak werd gehaald. Het was een snoeiharde run waarin wel behoorlijk met de rem gecorrigeerd moest worden en alle zeilen moesten worden bijgezet om de tractor met vier wielen op de grond neer te zetten.

    Double D moest als eerste in de Pull Off afhaken vanwege een technisch mankement aan een motor. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair. In een run waar weinig op aan te merken was, kwam er een afstand van 84,89 meter op het scorebord. Wat deze afstand waard zou zijn, moest nog blijken, aangezien alle concurrenten nog voor de sleepwagen moesten plaatsnemen. Als eerste beet Double Screamin' zich stuk op de afstand van MPM Seaside Affair en strandde bij 79 meter. Black Cat moest ook een motor uitschakelen vanwege oliedrukproblemen en kon dus geen potten breken. Lambada had een bijzonder goede start, echter halverwege de run viel er een motor uit met een teleurstellende afstand als resultaat. The Judge wist ook niet in de 80 meter terecht te komen waardoor de naam van MPM Seaside Affair, met nog één deelnemer te gaan, nog steeds bovenaan de lijst stond. Bas Liefting ging er nog eens goed voor zitten en voor het team van MPM Seaside Affair nam de spanning toe. Liefting kwam heel dicht bij de leidersvlag, maar de 83,03 meter was niet genoeg. Daarmee ging de winst naar MPM Seaside Affair! Een klinkende zege en de best mogelijke manier om het seizoen te beginnen!

    Na zo’n fraai resultaat kijkt MPM Seaside Affair alweer uit naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag in Didam.
movingthingsforward