MPM Seaside Affair sterk bij Beachpull Putten
Zaterdag 11 juli 2015
 • Putten, 11 juli 2015 - Drukke maar ook succesvolle dagen voor MPM Seaside Affair tijdens de 15de Beachpull in Putten. Op vrijdagavond begon het meteen al goed toen de combinatie in de Unlimited klasse een keurige derde plaats in de wacht sleepte. Op zaterdag mocht MPM Seaside Affair zelfs twee keer in actie komen en werd in zowel de Modified klasse als bij het gastoptreden in de Eurocup Heavy Modifieds een vierde positie gescoord.

  In het overvolle programma van de 15de Beachpull stond de Unlimited klasse al voor vrijdagavond op de agenda. Pas na de klok van 23.00 uur mocht Simply Irresistible voor de testpull voor de sleepwagen plaatsnemen. Na een snoeiharde Full Pull besloot de wedstrijdleiding de sleepwagen te verzwaren en was het aan MPM Seaside Affair om de volgende testpull voor zijn rekening te nemen. Ondanks de zwaarder afgestelde sleepwagen kwam de tractor verrassend goed van start. Vervolgens werd het gas goed opengedrukt en na een knappe run stond er 92,09 meter op het scorebord. Rising Star had goed opgelet want er werd ‘brutaal’ van start gegaan, wat behoorlijk wat extra snelheid opleverde. Dit betaalde zich uit in een afstand van 94,77 meter. Lambada strandde vervolgens 19 cm voorbij de afstand van MPM Seaside Affair. De deelnemers bleken ook in Putten weer zeer aan elkaar gewaagd, want Whispering Giant bleef op 21 cm van MPM Seaside Affair steken, terwijl Simply Irresistible bij zijn definitieve run in gevecht raakte met de linker krijtlijn en op 91,08 meter strandde. Daarmee een keurige derde plaats voor MPM Seaside Affair, achter winnaar Rising Star en runner-up Lambada.

  Op zaterdagmiddag was het vervolgens tijd voor de Modified klasse. Op het moment dat MPM Seaside Affair voor de sleepwagen mocht plaatsnemen, had Double Screamin’ de eerste positie in handen, gevolgd door Lambada en Whispering Giant. Na de twee mindere resultaten bij de voorgaande wedstrijden, was het voor MPM Seaside Affair zaak om maximaal te scoren. De start leek in eerste instantie goed te gaan, maar toen de sleepvoet hard op de baan terechtkwam, had dit zijn uitwerking op de tractor en werd de run ietwat onrustig afgemaakt. Dit kostte de nodige meters, want bij 95 meter viel de combinatie stil en daarmee eindigde MPM Seaside Affair om een vierde plaats. In eerste instantie was het team toch enigszins teleurgesteld, omdat daarmee de aansluiting met de top drie in de klasse verloren dreigt te gaan. Maar aan de andere kant moest men tevreden zijn, aangezien duidelijk was dat naar mate de klasse vorderde, de afstanden van de deelnemers steeds slechter waren geworden.

  Vervolgens werd MPM Seaside Affair klaargemaakt voor de Eurocup Heavy Modifieds. De Nederlandse teams die in de Unlimited klasse uitkomen, maar niet aan de Eurocup deelnemen, waren door de organisatie gevraagd om ter aanvulling in deze klasse een demo te verzorgen. Hier hadden uiteindelijk alle vier de deelnemers positief op geantwoord en dus had de organisatie een prachtige klasse van twaalf combinaties. Ondanks dat de Eurocup deelnemers allemaal minimaal 200 kg (maar sommige ook 600 kg) zwaarder zijn, wist MPM Seaside Affair in prachtige stijl de 100 meter te passeren en zich tussen de finalisten te plaatsen. In de Pull Off van negen deelnemers herhaalde MPM Seaside Affair dit kunstje nog eens, legde beslag op de vierde plaats en was daarmee beste ‘demorijder’.

  Het team van MPM Seaside Affair kon dan ook met een tevreden gevoel op het Putten-weekend terugkijken. De komende weken gaat de tractor weer tip-top in orde worden gemaakt, want op 1 augustus staat met de Unlimited en Modified klasse in Lochem weer een dubbel optreden op het programma.
  Tekst: Remco Scheelings, foto's: Tim van der Linde (www.snapshot-moments.de.tl)
movingthingsforward