MPM Seaside Affair succesvol in Nederland en Duitsland
Saturday 03 August 2013
 • Lochem, Edewecht (Duitsland), 3 en 4 augustus 2013 - Een druk, maar succesvol en ook nog eens gezellig weekend voor MPM Seaside Affair. Op zaterdag werd bij de wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Lochem een mooie derde plaats gescoord, terwijl een dag later in het Duitse Edewecht bij een demonstratiewedstrijd in de klasse Modified de overwinning werd gepakt en in de Unlimited klasse beslag werd gelegd op plaats vier.

  Naast de wedstrijd op zaterdag 3 augustus meetellend voor het Nederlands Kampioenschap was MPM Seaside Affair uitgenodigd door de organisatie uit Edewecht, Duitsland, om daar in de Modified- en Unlimited klasse een demo te geven. Vroeger was MPM Seaside Affair een vaste gast op dit evenement en omdat het de laatste jaren steeds ontbrak aan tijd, moest het er dit jaar maar weer eens van komen.

  In Lochem was de Modified klasse, mede door de uitloop van het programma, pas om 23:30 uur aan de beurt. In overleg met de wedstrijdleiding werd dan ook besloten om met een 'strakke' sleepwagenafstelling te gaan rijden, waardoor alle deelnemers maar één keer hoefden te starten. Double Screamin' opende de klasse met een ijzersterke run van 111 meter, terwijl Eager Beaver op 99 meter strandde. Vervolgens was MPM Seaside Affair aan de beurt en na een redelijke start pakte de tractor een goede balans en nam de sleepwagen mee naar ruim 102 meter. Double D stond in 97 meter stil en ook The Judge beet zich stuk op de afstand van MPM Seaside Affair. Met nog twee deelnemers te gaan, steeg de spanning en kwam een podiumplaats in zicht. Whispering Giant voerde die spanning nog eens extra op door de afstand van MPM Seaside Affair met 40 cm te kloppen. Lambada lukte dit als laatste deelnemer met 101 meter echter niet en zo eindigde MPM Seaside Affair achter Double Screamin' en Whispering Giant op een keurige derde plaats.

  Vervolgens was het snel inladen om na een reis van drie uur rond de klok van 4:00 uur in het Duitse Edewecht te arriveren. Om 10:00 uur ging de wedstrijd van start en als derde mocht MPM Seaside Affair de baan op. Duidelijk was dat de sleepwagen licht stond afgesteld en met speels gemak bereikte MPM Seaside Affair de Full Pull-lijn en plaatste zich met nog drie deelnemers voor de finale. Green Fighter had als eerste een afstand neergezet van 82 meter. Daarna was MPM Seaside Affair aan de beurt, waarbij er nu wel serieus gas gegeven moest worden. Dat gebeurde dan ook en toen de combinatie de leidersvlag ruim gepasseerd was, werd het gas dichtgedraaid en stopte MPM Seaside Affair bij 88 meter. Green Monster haalde deze afstand verrassend genoeg niet en aangezien ook Money Pit en Erlkonig zich stukbeten op de 88 meter, ging de winst naar MPM Seaside Affair.

  In de Unlimited klasse was MPM Seaside Affair ook als derde aan de beurt. In een snoeiharde run werd door MPM Seaside Affair een Full Pull op het scorebord getoverd, dit ondanks het feit dat de baan inmiddels een stuk slechter was geworden. In de Pull Off waarin MPM Seaside Affair moest aantreden met nog vier combinaties, was de baan nog verder achteruit gegaan. Toen de tractor dan ook begon te springen, werd het gas dichtgedraaid Daarmee eindigde MPM Seaside Affair op een vierde plaats en kwam er een einde aan een lang maar succesvol en gezellig weekend.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward