MPM Seaside Affair tweede in Bakel en runner-up in Nederlands Kampioenschap
Saturday 07 September 2013
 • Bakel 7 september 2013 - MPM Seaside Affair is in de afsluitende wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in de Unlimited klasse op een tweede plaats geëindigd. Daarmee legde MPM Seaside Affair in de titelstrijd ook beslag op de runner-up positie. Hoewel er voor aanvang van de wedstrijd in Bakel nog wel uitzicht was op de titel, bleek dit toch net te hoog gegrepen. In de Modified klasse eindigde MPM Seaside Affair met een derde plaats ook al op het podium van het Nederlands Kampioenschap.

  De laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap werd verreden in het Brabantse Bakel. In de Unlimited klasse lagen er voor MPM Seaside Affair met een achterstand van slechts drie punten op koploper Whispering Giant nog reële kansen op de hoofdprijs. In de Modified klasse was er geen verbetering meer mogelijk en was de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap al zeker.

  De Modified klasse was in Bakel al in de middag aan de beurt. MPM Seaside Affair bracht het daarbij tot 104 meter. Omdat er twee deelnemers een Full Pull neerzetten en Lambada en The Judge tot afstanden van 105,73 en 104,09 meter kwamen, eindigde MPM Seaside Affair met een vijfde plaats net buiten de Pull Off. De derde plaats in de titelstrijd was echter al zeker en omdat in Bakel alle pijlen waren gericht op de Unlimited klasse, was de teleurstelling van korte duur.

  In de avondsessie stond de Unlimited klasse als laatste op het programma. Simply Irresistible beet het spits af en zette met een sterke run van 101,39 meter meteen de toon. De spanning liep daardoor behoorlijk op, want wilde MPM Seaside Affair nog aanspraak maken op het Nederlands Kampioenschap, dan moest er gewonnen worden. Het team had ervoor gekozen om iets meer aan de rechterkant weg te gaan, maar desondanks wilde de tractor tijdens de run constant het spoor in dat Simply had achtergelaten. Er moest daardoor behoorlijk veel worden geremd, maar desondanks verscheen er toch een afstand van 103,84 meter op het scorebord, ongeveer 2,5 meter verder dan Simply Irresistible. Whispering Giant was meteen daarna aan de beurt en dus kon de beslissing in het Nederlands Kampioenschap vallen. Wispering Giant kwam tot 105,29 meter en trok daarmee op een waardige manier het kampioenschap naar zich toe. Lambada was de laatste deelnemer die voor de sleepwagen verscheen, maar kreeg al snel te maken met een 'groeiend wiel' wat resulteerde in een afstand van 89 meter.

  In eerste instantie was er enige teleurstelling bij het team van MPM Seaside Affair, want voor het eerst in jaren was de combinatie zo dicht bij een titel. Aan de andere kant drong al gauw het besef door dat met een tweede plaats een prestatie was geleverd om trots op te zijn, zeker omdat tot het laatste moment meegestreden kon worden om de eerste plaats in de Unlimited klasse. Het dagklassement was daarmee gelijk aan de eindstand in het kampioenschap: Whispering Giant 1ste, MPM Seaside Affair 2de en Simply Irresistible op de 3e plaats.

  Uiteraard feliciteert MPM Seaside Affair het Whispering Giant-team met het behaalde kampioenschap.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward