Nieuwe MPM Seaside Affair krijgt vorm en draait warm
Maandag 02 maart 2015
  • Castricum, 28 februari 2015 – Het is een tijdje stil geweest rond MPM Seaside Affair, maar dat betekent geenszins dat er niets gebeurd is. In tegendeel zelfs. De hele winter is er hard gewerkt aan het opbouwen van een nieuwe tractor en ondanks de verlate aankomst van het Amerikaanse chassis, begint de nieuwe MPM Seaside Affair nu aardig vorm te krijgen en heeft zelfs al even proefgedraaid.

    Nog voor het seizoen 2014 ten einde was, was al besloten dat er deze winter een nieuwe MPM Seaside Affair gebouwd zou gaan worden. Daarvoor was onder andere in Amerika een ex-turbine tractor gekocht, bestaande uit een achteras met rolkooi, een set banden en een complete SCS Gearbox aandrijflijn. Na de laatste wedstrijd in Bakel was het dus snel gedaan met de rust in de werkplaats in Castricum.

    In oktober ging de ‘nieuwe’ tractor in Amerika op transport en werd in Nederland door het team begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo werd één van de Hemi’s gebruikt om alle steunen in te meten voor de nieuwe tractor. Daarnaast werd er bij Fowler in Amerika ook een derde Hemi besteld. Deze nieuwe motor zal alleen in de Unlimited klasse worden ingezet. Van het ‘oude’ chassis werd de veiligheidskooi verwijderd en daarmee was er al snel weinig meer van de ‘oude’ tractor over. Intussen werden de ‘Fords’ van nieuwe titanium kleppen voorzien en mocht het team de nieuwe chassisplaten in ontvangst nemen. Omdat er ook nieuwe velgen zouden komen, werden de banden niet alleen gesneden maar ook van de ‘oude‘ velgen verwijderd.

    Met enige vertraging werd net voor de jaarwisseling de ‘nieuwe’ tractor uit Amerika bij het team afgeleverd en kon de opbouw pas echt beginnen. Drie weken voor de geplande eerste wedstrijd, de European Super Pull in Ahoy, was er weliswaar nog veel werk te doen, maar waren er al wel diverse onderdelen terug van de spuiter. Ook waren de banden op de nieuwe Northern Sheen velgen gemonteerd en zag het er weer strak uit. Langzaamaan begon het geheel weer op een pulling tractor te lijken. Vervolgens konden de voorste twee motoren op hun plaats worden gezet, de nieuwe draadboom aangelegd en de achteras samengebouwd. Met nog een week tot Ahoy begint de nieuwe MPM Seaside Affair steeds meer vorm te krijgen en dit weekend hebben zelfs de motoren voor het eerst weer even gedraaid.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward