Nieuwe MPM Seaside Affair legt probleemloos zijn eerste meters af
Saturday 07 March 2015
 • Rotterdam, 7 maart 2015 – De deze winter volledig nieuw gebouwde MPM Seaside Affair heeft zijn eerste meters erop zitten. Tijdens de European Super Pull in het Rotterdamse Ahoy kwam de combinatie in zowel de Modified als Unlimited klasse aan de start en maakte zonder kinderziektes of technisch probleem te vertonen twee runs. Een fraaie beloning voor de vele uren werk die het team de afgelopen maanden in de nieuwe MPM Seaside Affair heeft gestoken.

  Zaterdag 7 maart stond al enige tijd op de kalender van het team achter MPM Seaside Affair als de dag waarop de afgelopen winter nieuw gebouwde tractor aan zijn ‘maiden run’ zou worden onderworpen. Strijdtoneel was de European Super Pull, het traditionele indoor evenement in het Rotterdamse Ahoy.

  In de middagsessie was het de beurt aan de Modified klasse en in de avondsessie stond de Unlimited klasse op het programma. In de Modified klasse mocht MPM Seaside Affair als derde deelnemer op de baan verschijnen. Na een wat onwennige start leek de combinatie in de rest van de run erg slecht grip op de baan te krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats in deze klasse. De overwinning ging naar Whispering Giant, gevolgd door Double Screamen’ en Lambada.

  Tussen de middag- en avondsessie werd MPM Seaside Affair nagelopen en omgebouwd naar de Unlimited configuratie. In deze uit acht deelnemers bestaande klasse lukte het niet om de tractor op de Europees vastgestelde gewichtslimiet van 4.250 kg te krijgen en moest MPM Seaside Affair de baan bestormen op een gewicht van 4.080 kg. Na een voorzichtige start leek de tractor nu veel beter op te pakken en kwam er een afstand van 53,88 meter op het scorebord. Uiteindelijk was deze afstand goed voor een zevende plaats in de eindrangschikking, een prestatie waarbij het team normaalgesproken niet zou staan juichen. Maar in de wetenschap dat de combinatie maar liefst 180 kg lichter was dan de concurrentie, was het team hier zeker tevreden mee.

  De komende maanden wordt de nieuwe tractor goed nagekeken en zal de nieuwe Hemi de plaats innemen van een van de bestaande Ford-motoren. Het komende seizoen zal MPM Seaside Affair daardoor in de Unlimited klasse met drie Hemi- en twee Ford-motoren op de baan verschijnen.
  Tekst: Remco Scheelings, foto's: Tim van der Linde (www.snapshot-moments.de.tl)
movingthingsforward