Overtuigende zege voor MPM Seaside Affair in Eext
Saturday 06 July 2013
 • Eext, 6 juli 2013 - MPM Seaside Affair heeft bij de wedstrijd in Eext de Unlimited klasse op zijn naam geschreven. In een prachtige run zette de combinatie alle tegenstanders op afstand en mocht als overtuigende nummer één op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Daarmee werd het mindere resultaat in de Modified klasse meer dan goedgemaakt.

  In Eext stond voor MPM Seaside Affair zowel de Modified als de Unlimited klasse op het programma. In de Modified klasse mocht Black Cat het spits afbijten, maar zag rond de 40 meter de achteras sneuvelen. Het gevolg was dat de vooras afbrak en daarmee waarschijnlijk het chassis krom is. MPM Seaside Affair wenst het team veel sterkte bij het herstellen van deze vervelende schade. Voordat MPM Seaside Affair aan de beurt was, hadden er al twee tractoren een Full Pull laten noteren en waren er ook al twee combinaties tussen de 100 en 110 meter tot stilstand gekomen. Om de Pull Off te bereiken moest MPM Seaside Affair dus ruim over de 100 meter zien te komen. Na een redelijk goede start verloor de rechter achterband echter grip en kreeg de combinatie zijn vermogen niet goed op de baan, met als resultaat een afstand van slechts 82 meter. Grote teleurstelling binnen het team van MPM Seaside Affair, want er was geen mankement aan de tractor en daarmee bleef onduidelijk waarom het vermogen niet op de baan kon worden overgebracht.

  Veel tijd voor teleurstelling was er niet, want na de tractor goed nagelopen te hebben, stond de Unlimited klasse al op het programma. MPM Seaside Affair moest daarbij de proeftrek voor zijn rekening nemen en in een overtuigende run nam de tractor de sleepwagen mee voorbij de 110 meter. Reden voor de wedstrijdleiding om de sleepwagen nog zwaarder af te stellen. Simply Irresistible was de volgende deelnemer die nu voor de proeftrek mocht plaatsnemen. Rond de 55 meter ging het echter helemaal mis. De tractor kwam met een achterband buiten de witte lijn waardoor de voortrein hard op de baan terechtkwam en sneuvelde. Hoewel het team nog een poging deed om de vooras te repareren, had 'Simply' nog een keer pech toen de tractor uit de stroppen viel en de net gerepareerde vooras opnieuw kapot bleek.

  Volgende op de lijst was Whispering Giant, die de sleepwagen in een stijlvolle run bij 95,57 meter neerzette. Lambada beet zich stuk op de afstand van Whispering Giant en met 89,90 meter eindigde dit team dit keer op de derde plaats. Het laatste woord was aan MPM Seaside Affair en in een ijzersterke run kwam de combinatie tot 96,92 meter, goed voor een prachtige eerste plaats! Na het teleurstellende resultaat in de Modified klasse was de ontlading bij het team des te groter.

  Lang genieten van deze fraaie zege is er echter niet bij, want op 13 juli staat in Putten alweer de volgende wedstrijd op het programma.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward