Overwinning voor MPM Seaside Affair in Unlimited klasse in Stroe
Saturday 14 May 2016
  • Stroe, 14 mei 2016 – MPM Seaside Affair is het seizoen 2016 uitstekend begonnen door in Stroe de overwinning te pakken in de Unlimited klasse. Daarmee werd de teleurstelling van een zesde plaats eerder op de dag in de Modified klasse meer dan weggespoeld.

    In Stroe stond voor MPM Seaside Affair met zowel de Modified klasse als de Unlimiteds een dubbel programma te wachten. Als eerste was de Modified klasse aan de beurt en na de overwinning van vorig jaar was het team positief gestemd. Wat vorig jaar allemaal precies goed ging, lukte nu echter niet. De tractor begon halverwege de run een paar keer wild te ‘bokken’, wat kostbare meters kostte, met als gevolg dat de combinatie al ruim voor de 100 meter stilstond. Meer dan een zesde plaats zat er daardoor niet in, een teleurstellend resultaat voor het team.

    Na het bestuderen en analyseren van de gegevens van de datalogger, besloot het team om voor de run in de Unlimited klasse de langzaamste versnelling in de crossbox te laten zitten. Daardoor zouden meer toeren kunnen worden gemaakt. Lambada ging in zijn proeftrek buiten de baan, waardoor de wedstrijdleiding nog een tractor nodig had om te kijken of de sleepwagen goed stond afgesteld. Whispering Giant wist als tweede combinatie de sleepwagen 123 meter mee te nemen. Dit was voor de wedstrijdleiding de aanleiding om de sleepwagen serieus zwaarder af te stellen. Vervolgens was het aan MPM Seaside Affair om de volgende proeftrek voor zijn rekening te nemen. In een zware run werd de sleepwagen bij 88 meter neergezet. Het team wist nog niet wat deze afstand waard zou zijn. Men besloot de tractor dan ook klaar te maken voor nog een run, aangezien het met ingang van dit seizoen mogelijk is om na de runs van de twee volgende combinaties alsnog te beslissen om een nieuwe poging te wagen. Rising Star liet er geen gras over groeien en zetten de sleepwagen na 93 meter neer. Daarmee was duidelijk dat MPM Seaside Affair een nieuwe poging zou doen. Er werd bij de start gekozen voor de uiterste rechterkant van de baan. Whispering Giant had met alleen nog MPM Seaside Affair te gaan met 94,23 meter de leiding overgenomen. In een prachtige run uit het boekje viel alles nu wel op zijn plaats en met 94,41 meter was de overwinning binnen. Na de teleurstelling eerder op de dag een prachtige opsteker voor het hele team!
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward