Pech velt David Vegter bij Scandinavian Internationals
Monday 26 August 2013
  • Tierp (Zweden), 26 augustus 2013 - De Scandinavian Internationals op Tierp Arena is voor MPM-coureur David Vegter een kort maar krachtig avontuur geworden. Op de eerste kwalificatiedag zette de Nederlander met 6,17 seconden uit een veld van 32 deelnemers een fraaie vijfde tijd op de klokken. Helaas liep in deze run de motor van zijn '67 Camaro schade op die ter plaatse niet gerepareerd kon worden en daarmee was het Zweedse avontuur voor Vegter Pro Mod Racing al na één dag over. Ondanks deze tegenslag zakte Vegter maar één plaatsje in de tussenstand van het FIA Europees Kampioenschap en staat daarin met nog één wedstrijd te gaan op een vijfde plaats.

    De Scandinavian Internationals op Tierp Arena was de vijfde wedstrijd uit het zes races omvattende FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Omdat op deze Zweedse baan snelle tijden mogelijk zijn en er in de Pro Modified klasse maar liefst 32 deelnemers stonden ingeschreven, keken MPM-coureur David Vegter en zijn Vegter Pro Mod Racing uit naar deze mooie wedstrijd. Maar niet alleen snelle tijden en een topklassering waren het doel, Vegter wilde ook zijn verloren gegane tweede plaats in het FIA Europees Kampioenschap heroveren.

    De eerste kwalificatiedag op vrijdag begon voor de MPM-piloot met een flinke tyre shake, maar omdat Vegter gewoon het gas erop hield, rolde er toch een niet onverdienstelijke 6,30 seconden uit de bus. In de tweede run op vrijdagmiddag ging het al een stuk harder en met 6,17 seconden stond Vegter met zijn '67 Camaro in het 32 auto's tellende veld op een fraaie vijfde kwalificatiepositie. Bij het checken van de motor kwam het team er echter achter dat de hoofdlagerkappen gebroken waren, een euvel dat ter plaatse niet te repareren viel. Daarmee kwam het Zweedse avontuur voor Vegter en zijn team al voor het goed en wel begonnen was tot een voortijdig einde. En dat was extra zuur omdat de volgende dag de tijden nog flink omlaag gingen en er dus voor de Nederlander nog veel meer ingezeten zou hebben. Ondanks dat hij op de tweede dag niet meer in actie kon komen, sloot Vegter de kwalificatie af op een negende plaats.

    Hoewel de MPM-piloot in de eliminaties dus geen punten kon scoren, zakte Vegter slechts één plaatsje in de tussenstand van het FIA Europees Kampioenschap en staat daarin met nog één wedstrijd te gaan op een vijfde plaats. Deze laatste wedstrijd staat voor 6 tot en met 8 september op het programma op de Engelse baan van Santa Pod Raceway. De '67 Camaro is dan weer in topconditie en Vegter Pro Mod Racing gaat er alles aan doen om het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten en weer minimaal een plaatsje in het FIA EK te klimmen.
    Tekst & foto's: Remco Scheelings
movingthingsforward