Pech velt MPM Dr. Power stage V in Made
Saturday 21 June 2014
  • Made, 21 juni 2014 – MPM Dr. Power stage V heeft in Made een pechvol weekend achter de rug. Met de beter vastgezette band leek het probleem van Oudenhoorn opgelost, maar helaas bleek tussen de proeftrek en de kwalificatie de band leeggelopen te zijn, waardoor de BMW/Ford-combinatie de krijtstreep raakte en gediskwalificeerd werd.

    De wedstrijd in Made is traditioneel de plaats waar hoofdsponsor MPM International Oil Company in samenwerking met de teams van Dr. Power stage V en Seaside Affair relaties, fans en andere sponsoren een dagje laat genieten van tractor pulling. Met meer dan duizend gasten was het ook dit jaar weer een gezellig feest.

    Als eerste was in Made de Two Wheel Drive klasse aan de beurt, waarbij MPM Dr. Power stage V ook nog eens de proeftrek voor zijn rekening moest nemen. De run werd rustig opgebouwd en al snel bleek dat de baan erg ‘taai’ was. De motor kwam daardoor onvoldoende op toeren, met als gevolg dat de combinatie ‘op zijn koppel ging trekken’ en rechts buiten de baan kwam. Gelukkig bleef de band wel goed zitten en kon MPM Dr. Power stage V zes plaatsen later in de kwalificatie opnieuw van start. Met een veel fellere start ging de combinatie optimaal weg en met de sleepwagen iets over links (rechts was de baan zachter) sleurde MPM Dr. Power stage V de sleepwagen naar het einde. Maar gaandeweg de run kwam de BMW/Ford steeds dichter naar de linker krijtlijn en remmen hielp niet. Zo stond MPM Dr. Power stage V, ondanks het vroegtijdig terugnemen van het gas, rond de honderd meter weer op de lijn, met een diskwalificatie tot gevolg. Meer dan een achtste plaats in het uit negen deelnemers bestaande veld zat er daarmee niet in. Bij controle bleek de gerepareerde band tussen de proeftrek en de kwalificatie leeggelopen te zijn. De rechter band had daardoor een grotere omtrek gekregen, met scheeftrekken als gevolg. Gelukkig begreep iedereen de oorzaak van dit mindere resultaat en kon er gekeken gaan worden naar de verrichtingen van MPM Seaside Affair, Met een zesde en een tweede plaats deed dit team het uitstekend. Het team van MPM Dr. Power stage V wil MPM Oil, Seaside Affair en alle fans hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van deze mooie dag.

    Via team No-limit is inmiddels voor MPM Dr. Power stage V een andere set banden geregeld waardoor het team in Putten de strijd weer volop aan kan gaan.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward