Podium voor MPM Seaside Affair bij Europees Kampioenschap
Monday 10 September 2012
 • Fuchtorf (Duitsland), 10 september 2012 - MPM Seaside Affair heeft tijdens de Europese kampioenschappen in het Duitse Fuchtorf in de 4,5 ton Modified klasse een prachtige derde plaats in de wacht gesleept. Na twee fraaie Full Pulls hoefde MPM Seaside Affair in de finale van deze sterk bezette klasse slechts twee concurrenten voor zich te dulden en mocht daarmee op het podium plaatsnemen. Ook in de Modified klasse deed MPM Seaside Affair mee om de topklasseringen, maar viel met een vierde plaats net buiten het podium.

  De Europese kampioenschappen werden verreden op 8 en 9 september in het Duitse Fuchtorf. MPM Seaside Affair had zich geplaatst voor de Modifieds en omdat er een startplaats voor Nederland overbleef in de 4,5 ton Modifieds, mocht MPM Seaside Affair als eerstvolgende van de klasse Unlimited ook in deze klasse aan de start verschijnen.

  Op zaterdag stond voor MPM Seaside Affair eerst de wedstrijd in de Modified klasse op het programma. De blauwe combinatie was achter Redoutable als tweede aan de beurt en omdat de sleepwagen na de run van de Fransen versteld was, mocht MPM Seaside Affair de volgende proeftrek voor zijn rekening nemen. Na een onstuimige run stopte de combinatie bij 99,06 meter. Met zo weinig informatie van voorgangers, leek het team zich verkeken te hebben op de baanomstandigheden en de afstelling van de sleepwagen. In het Europees kampioenschap krijgt een combinatie echter twee kansen om zich voor de Pull Off te kwalificeren, maar omdat MPM Seaside Affair nadat alle deelnemers hadden gereden nog steeds op een derde plaats stond, werd ervoor gekozen deze herkansing niet te benutten. Tot ieders verrassing wist Green Monster in zijn tweede poging de 100 meter plotseling wel vol te maken, waardoor MPM Seaside Affair van het podium viel en terugzakte naar plaats vier. Een behoorlijke teleurstelling voor het team dat Lambada er met de grootste beker vandoor zag gaan, gevolgd door Double Screamin' en dus Green Monster.

  Op zondag stond vervolgens de 4,5 ton Modified klasse op het programma. Wederom moest MPM Seaside Affair de proeftrek voor zijn rekening nemen en in een schitterende run werd de 100 meter ruim volgemaakt. Tot grote teleurstelling van het team besloot de wedstrijdleiding de sleepwagen te verzwaren, waardoor MPM Seaside Affair zich met nog een poging opnieuw voor de Pull Off moest zien te kwalificeren. Dat leek een lastige opgave want zowel Green Fighter als Simply Irresistible hadden de grootste moeite om de Full Pull-lijn te bereiken. Maar in een kopie van de eerste run werd door MPM Seaside Affair de sleepwagen tot ver over de 100 meter, namelijk 106 meter (!), neergezet. Een bijzonder mooie prestatie, maar met als nadeel dat nu in korte tijd drie keer gereden moest worden, iets wat de motoren niet echt lekker vinden. Unaniem werd echter door het team besloten om er vol voor te gaan. Voor MPM Seaside Affair had Green Fighter de zwart/wit geblokte vlag neergezet op 88,83 meter en was Simply Irresistible na motorproblemen gestrand bij 73 meter. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair en in een opnieuw mooie run bleef de teller stilstaan bij 87,85 meter, slechts 98 cm achter Green Fighter, met een tractor die maar liefst 450 kg lichter is. Voor MPM Seaside Affair voelde dit dan ook als een overwinning! Lambada was als laatste aan de beurt, vloog over alle eerder gereden afstanden heen en pakte zo de Europese titel. Met een derde plaats in dit sterke internationale deelnemersveld en met een tractor die 450 kg lichter is dan die van de concurrenten, kon de dag voor MPM Seaside Affair echter niet meer stuk.

  Komend weekend staat in het Brabantse Bakel de laatste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap op het programma. MPM Seaside Affair gaat ook daar weer volop de strijd om de podiumposities aan.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward