Prachtige overwinning voor MPM Seaside Affair in Oudenhoorn
Zaterdag 14 juni 2014
  • Oudenhoorn, 14 juni 2014 – MPM Seaside Affair heeft in Oudenhoorn op imponerende wijze de wedstrijd in de Modified klasse op zijn naam geschreven. In de kwalificatie zette de combinatie al een uiterst fraaie afstand op het scorebord en deed dat in de pull off met 102,68 meter nog eens dunnetjes over. Met de wedstrijd in Made voor de deur, waar net als afgelopen jaar weer veel relaties van hoofdsponsor MPM International Oil Company aanwezig zullen zijn, een perfect moment voor zo’n topprestatie.

    In Oudenhoorn stond voor MPM Seaside Affair alleen de Modified klasse op het programma. Als tweede combinatie mocht het team voor de sleepwagen plaatsnemen en na een wat voorzichtig begin pakte de tractor redelijk goed op en werd met 100,55 meter de honderdmeterlijn net gepasseerd. De wedstrijdleiding besloot echter de sleepwagen lichter af te stellen en dus moest MPM Seaside Affair de kwalificatierun overdoen. Eerst was het Lambada die met de lichter afgestelde sleepwagen tot ruim 109 meter wist te komen, terwijl Whispering Giant strandde op 102,92 meter. Vervolgens was het weer de beurt aan MPM Seaside Affair. Na enkele aanpassingen aan de tractor ging deze run nog beter dan de eerste en kwam de sleepwagen pas tot stilstand bij 106,77 meter. Met deze afstand plaatste MPM Seaside Affair zich samen met Lambada, Whispering Giant en Eager Beaver voor de pull off.

    Lambada haakte als eerste aan en zag iets in de aandrijving sneuvelen waardoor de combinatie op 87,91 meter stilviel. Nadat Whispering Giant de sleepwagen 92,42 meter wist te verplaatsen, was het de beurt aan MPM Seaside Affair. In een prachtige run werd de leidersvlag ruim 10 meter verder neergezet en kwam daarmee op 102,68 meter. Alleen Eager Beaver kon nog roet in het eten gooien, maar moest uiteindelijk met 87,42 meter veel toegeven, waardoor MPM Seaside Affair op overtuigende wijze de overwinning in de wacht sleepte.

    MPM Seaside Affair kijkt dan ook met nog meer vertrouwen uit naar de wedstrijd in Made. Hier zal hoofdsponsor MPM International Oil Company weer met veel relaties aanwezig zijn en wat is er mooier dan naar Made te reizen met een overwinning op zak.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward