Prachtige zege voor MPM Seaside Affair bij Beachpull Putten
Saturday 09 July 2016
 • Putten, 9 juli 2016 – MPM Seaside Affair heeft bij de Beachpull Putten een schitterende overwinning behaald in de Unlimited klasse. Na een uiterst sterke Full Pull werd in de Pull Off de voltallige concurrentie op achterstand gezet en pakte MPM Seaside Affair de zege. Maar dat was niet het enige succes voor MPM Seaside Affair tijdens de Beachpull 2016. Eerder op de dag had MPM Seaside Affair met een derde plaats in de Modified klasse ook al het podium mogen beklimmen.

  Het tweede weekend van juli stond voor MPM Seaside Affair in het teken van de Beachpull in Strand Nulde bij Putten, traditioneel een van de grootste wedstrijden van het seizoen. De editie van dit jaar was voor MPM Seaside Affair extra speciaal, omdat Hamu Automaterialen, een klant van sponsor MPM International Oil Company, haar relaties had uitgenodigd om de wedstrijd van nabij mee te beleven.

  Voor aanvang van de wedstrijd werd eerst op indrukwekkende wijze de in juni overleden Evert Snapper herdacht. Evert Snapper was niet alleen bestuurslid van de Beachpull organisatie, maar zette zich ook in voor de Grand National sectie binnen de tractor pulling vereniging.

  Het wedstrijdprogramma trapte af met de Modified klasse. Omdat MPM Seaside Affair pas als achtste deelnemer op de startlijst stond, kon eerst rustig worden gekeken wat de mogelijkheden waren. De baan was in een uitstekende conditie en dus besloot het team om meer gewicht dan men ooit eerder had gebruikt voor op de tractor te hangen. Na een goede start pakte de tractor lekker op, met 107 meter als resultaat, genoeg voor een plaats in de Pull Off. In de Pull Off mocht Lambada het spits afbijten en zette de leidersvlag bij 97 meter. Whispering Giant redde het niet en moest zes meter toegeven. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair. Met een paar kleine aanpassingen wilde het team Lambada eindelijk van de troon stoten, maar ondanks een goede run lukte dit met een verschil van twee meter net niet. Double Screamin’ was wel succesvol en pakte de maximale twintig punten, met Lambada op twee en MPM Seaside Affair op de derde plaats.

  In de Unlimited klasse opende Rising Star de show en reed met speels gemak een Full Pull. De wedstrijdjury besloot de afstelling van de sleepwagen te laten staan, waarop Whispering Giant ook een Full Pull afleverde. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair, en hoewel alle zeilen moesten worden bijgezet om niet links buiten de baan te raken, werd met speels gemak meer dan 110 meter en dus een Full Pull op het scorebord gezet. Lambada maakte de Pull Off compleet, terwijl Double D het niet redde. Rising Star moest vanwege een technisch mankement verstek laten gaan in de Pull Off, waardoor Whispering Giant met 86 meter de Pull Off opende. Wat kon MPM Seaside Affair daar tegenover zetten? Het team zette de sleepwagen strategisch op de meest geschikte plaats neer en in een ijzersterke run werd de leidersvlag maar liefst zes meter verplaatst. Nu was het afwachten wat Lambada zou doen. Lambada kreeg echter niet voldoende grip op de baan en moest maar liefst vier meter toegeven op de afstand van MPM Seaside Affair en daarmee was de volle winst binnen. Lambada eindigde op de tweede plaats en Whispering Giant werd derde.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward