Regen spelbreker in Eext
Saturday 05 July 2014
  • Eext, 5 juli 2014 – Regen was zaterdag de grote spelbreker bij de wedstrijd in Eext. In de Modified klasse kwam MPM Seaside Affair nog wel aan de start en eindigde daar op de ondankbare vijfde plaats, net buiten de top vier die recht geeft op een plaats in de Pull Off. Na twee combinaties in de Unlimited klasse openden de hemelpoorten zich en zag de wedstrijdleiding zich genoodzaakt de wedstrijd verder af te gelasten waardoor MPM Seaside Affair in deze klasse helemaal niet in actie hoefde te komen.

    In Eext werd afgetrapt met de Light Modifieds, als derde klasse gevolgd door de Modifieds terwijl de Unlimited klasse het programma mocht afsluiten. Vlak voordat de Modified klasse van start zou gaan, begon het te regenen en moest de wedstrijd enige tijd worden stilgelegd. Toen er uiteindelijk weer gestart kon worden, nam Double D de proeftrek voor zijn rekening, maar besloot overnieuw te rijden. Double Screamin’ zette daarna de sleepwagen op ruim 107 meter. Whispering Giant deed een dappere poging om deze afstand te verbeteren, maar viel stil op 106,50 meter. Lambada had de afgelopen weken de koersproblemen proberen te verhelpen, met als resultaat een afstand van 105 meter. Vervolgens was het de beurt aan MPM Seaside Affair om te laten zien wat hij waard was. Na een voorzichtige start kwam er redelijk goed snelheid in de combinatie, maar moest uiteindelijk toch behoorlijk toegeven op de concurrentie. Bij ruim 103 meter viel de sleepwagen stil en daarmee stond MPM Seaside Affair op een voorlopige vierde plaats. Als laatste kwam de Black Cat nog in de baan en met een fenomenale run duwde deze combinatie MPM Seaside Affair naar de ondankbare vijfde plaats, net buiten de Pull Off.

    Aan het eind van de middag stond nog de Unlimited klasse op het programma en dus werd in de tussenliggende tijd door het team van MPM Seaside Affair de tractor omgebouwd. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten want nadat twee tractoren in de Unlimited klasse hun run hadden gemaakt, openden de hemelpoorten zich en restte de wedstrijdleiding niets anders dan de wedstrijd verder af te gelasten. Komende weekend staat op Strand Nulde alweer de volgende wedstrijd op het programma. Hopelijk zijn de weersomstandigheden bij deze grote wedstrijd een stuk beter.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward