Twee Full Pulls voor MPM Seaside Affair in Ahoy
Saturday 09 March 2013
  • Rotterdam, 9 maart 2013 - MPM Seaside Affair is het nieuwe seizoen goed begonnen. Tijdens de traditionele European Super Pull in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy werd zowel in de Modified als in de Heavy Modified klasse met een Full Pull de finale bereikt. In de Modified klasse leverde dit uiteindelijk een vierde plaats op, terwijl in de Heavy Modified klasse de finale door het uitgelopen programma moest worden geschrapt.

    Het wedstrijdseizoen 2013 begon voor MPM Seaside Affair met de niet voor een kampioenschap meetellende, maar wel zeer prestigieuze en drukbezochte European Super Pull in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy. In het middagprogramma stond de Modified klasse op het programma en daarbij moest MPM Seaside Affair, door het zes plaatsen opschuiven van The Judge, als tweede voor de sleepwagen verschijnen. Na een voorzichtige start werd precies op tijd het gas doorgeduwd en de Full Pull lijn bereikt. Met MPM Seaside Affair wisten nog vier combinaties de volledige afstand te trekken. In de finale moest MPM Seaside Affair het spits afbijten, waarbij er een afstand van 53,39 meter uit de bus kwam rollen. Vervolgens zette Lambada de sleepwagen op 57,09 meter neer, terwijl The Judge uiterst verrassend in een weergaloze run pas bij 57,40 meter eindigde. Zelfs Double Screamin' wist deze afstand niet te overtreffen en daarmee ging de winst naar The Judge, terwijl MPM Seaside Affair op een vierde plaats uitkwam.

    In de avondsessie was het vervolgens tijd voor de Heavy Modified klasse. MPM Seaside Affair stond daar als negende op de startlijst. Door het uitgelopen programma was het al na twaalf uur en dus eigenlijk zondagochtend, dat MPM Seaside Affair voor de sleepwagen kon plaatsnemen. Net als vier andere combinaties wist ook MPM Seaside Affair de Full Pull lijn te passeren en daarmee wachtte er een finale van vijf. Door het uitgelopen programma zag de organisatie zich echter genoodzaakt de wedstrijd te staken en tot grote teleurstelling van deelnemers, publiek en de organisatie zelf, de Pull Off niet te laten verrijden.

    Komende weken gaat het team zich concentreren op het verbouwen van de tractor voor de te plaatsen nieuwe HEMI-motor. Het team hoopt in Stroe met haar allereerste HEMI aan de start te verschijnen.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward