Vegter Pro Mod Racing verbetert zich op Alastaro
Monday 06 July 2015
 • Alastaro (Finland), 6 juli 2015 – Met in iedere run een steeds weer snellere tijd heeft Vegter Pro Mod Racing het op de Finse baan van Alastaro tot de kwartfinales geschopt. Daarin moest David Vegter met een klein verschil zijn meerdere erkennen in de Zweed Mats Eriksson. “We kwamen net iets tekort, maar met twee runs achter elkaar in de 6,1 seconden werken we duidelijk in de juiste richting”, blikte Vegter terug op het derde raceweekend van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing.

  De derde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing werd verreden in het Finse Alastaro. Vorig seizoen had Vegter Pro Mod Racing deze wedstrijd laten schieten. Na een jaar onderbreking was het dus een hernieuwde kennismaking met de vorig jaar van een nieuwe asfaltlaag voorziene baan. Hoewel de grip nog altijd niet optimaal was, en zelfs per plaats op de baan verschilde, was de situatie toch een stuk beter dan vorig jaar. De zeker voor Finse begrippen extreem hoge temperatuur van boven de 30 graden maakte de situatie er beslist niet makkelijker op.

  De eerste kwalificatierun op vrijdag leverde voor de Vegter Pro Mod Racing ’67 Camaro een tijd op van 6,69 seconden, terwijl de combinatie zich in run twee verbeterde tot 6,57 seconden. Bij de derde poging op zaterdagochtend was de Camaro goed van de lijn weg, maar bouwde niet voldoende snelheid op. Desondanks stond er met 6,47 seconden opnieuw een snellere tijd op het scorebord. Ook in de laatste run snoepte Vegter weer één tiende van zijn tijd af en met 6,27 seconden sloot de Vegter Pro Mod Racing-piloot de kwalificatie af op plek zeven. Het gaatje naar de als derde gekwalificeerde Zwitser Bruno Bader bedroeg daarbij slechts 0,09 seconden!

  Door zijn zevende kwalificatiepositie moest Vegter het in de achtste finales van de eliminaties opnemen tegen de enige andere Nederlander in het veld, de als achtste gekwalificeerde Robert Joosten. Opnieuw lukte het Vegter om zich te verbeteren en met 6,153 seconden noteerde de Nederlander niet alleen zijn beste tijd van het weekend, ook was hij daarmee Joosten 0,033 seconden te snel af en plaatste zich voor de kwartfinales. Daarin wachtte voor de Vegter Pro Mod Racing-piloot de confrontatie met niemand minder dan Mats Eriksson, de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap. In een fraaie run snelde het tweetal naast elkaar richting de finish, maar juist in de laatste meters wist de Zweed net iets meer snelheid te ontwikkelen en pakte met 6,10 seconden tegen 6,18 seconden voor Vegter de winst. “De auto trok iets naar links, uit het ideale spoor. Ik probeerde terug te sturen, maar dat lukte niet. Ik heb het gas erop gehouden, helaas was het net niet genoeg, hij was gewoon net iets sneller. Natuurlijk is dat jammer, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat we twee runs achter elkaar in de 6,1 rijden en dus duidelijk de goede richting op werken”, blikte Vegter op zijn racedag terug.

  De volgende wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing is de NitrOlympX op Hockenheim. Deze Duitse ronde van de titelstrijd wordt verreden van 7 tot en met 9 augustus.
  Tekst: Vegter Pro Mod Racing
movingthingsforward