Vijfde plaats voor MPM Dr. Power stage V in volgepakt Ahoy
Saturday 15 March 2014
 • Rotterdam, 15 maart 2014 - In een tot de nok gevuld Ahoy heeft MPM Dr. Power stage V beslag gelegd op de vijfde plaats in de Two Wheel Drive klasse. In de eerste ronde kwam de BMW/Ford-combinatie minder dan een halve meter tekort op de nummer vier, waardoor een plaats in de finale van de European Superpull er net niet in zat. Met deze klassering, zo dicht achter de top vier, kon het team toch terugkijken op een meer dan geslaagd evenement.

  De European Superpull in het Rotterdamse Ahoy telt niet mee voor een kampioenschap, maar staat gezien de locatie en de grote publieke belangstelling bij de meeste teams toch hoog op het verlanglijstje. Inmiddels was het alweer de 36ste uitgave van deze indoorpull.

  In Ahoy is vanwege de beperkte ruimte een full-pull al na 65 meter bereikt. Dat is veel korter dan bij de buitenbanen, waar ruim 110 meter moet worden getrokken. Het is dan ook altijd maar weer afwachten hoe de door een team geplande strategie uitpakt. Op zo’n korte afstand zijn de verschillen veelal klein, kan het kleinste foutje funest zijn en weet men niet hoe zaken als bandenspanning, grip en toerental in de praktijk uitpakken. Ook in Ahoy plaatsten de beste vier deelnemers van de eerste ronde zich voor de finale, de zogenaamde pull-off. MPM Dr. Power stage V bleef steken op 60,08 meter en dat was precies 49 centimeter minder dan de als vierde geklasseerde Heart2Beat. Daarmee miste MPM Dr. Power stage V dus net de finale en eindigde in het totaalklassement van de Two Wheel Drive klasse op een vijfde plaats. In principe een tegenvaller voor het ambitieuze team, dat het afgelopen jaar gewend is geraakt aan podiumklasseringen. Aan de andere kant waren de onderlinge verschillen zo klein, dat de factor geluk zwaar meetelde. De nummer één uit de eerste ronde kwam namelijk maar net iets meer dan één meter verder dan MPM Dr. Power stage V. De teleurstelling over het niet bereiken van de finale was bij het team dan ook van korte duur. Daarbij kwam, dat het met de bijna veertig meegereisde fans in Ahoy uiterst gezellig was.

  Zonder meer positief was, dat de motor in de MPM Dr. Power stage V zich in Ahoy keurig had gedragen en geen problemen opliep. Na deze niet voor het kampioenschap meetellende wedstrijd, begint het seizoen pas echt op 24 mei in Stroe. Daar moet MPM Dr. Power stage V goed presteren en de eerste punten voor het kampioenschap binnenslepen.

  Bij het team wordt momenteel met gespitste oren naar het klepperen van de brievenbus geluisterd. Een dezer dagen moet de in de Verenigde Staten bestelde krukas binnenkomen. Als deze is ingebouwd, is MPM Dr. Power stage V weer een stukje beter. Met deze krukas kunnen er onder meer sterkere drijfstangen worden gemonteerd, waardoor het toerental iets omhoog kan. Voor de wedstrijd in Stroe moet dit gebeurd zijn. De verwachtingen voor deze eerste wedstrijd van het kampioenschap zijn dan ook hooggespannen. Als alles volgens plan verloopt, kan MPM Dr. Power stage V zijn grenzen dan weer een stukje verleggen.
  Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward