William Saris houdt schade beperkt in de Dutch Masters in Mill
Monday 25 April 2016
 • William Saris van het Stabilo Yamaha team heeft de schade beperkt weten te houden tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill. De rijder uit Bakel kwam vanwege een ribblessure met een tekort aan wedstrijdritme aan de start maar wist de manches toch op een negende en tiende plaats af te sluiten. Rasmus Hakanssen toonde zijn potentieel in de 125cc klasse en wist in de tweede manche op een knappe vijfde plaats over de finish te komen.

  De MX1 klasse was opnieuw sterk in Mill. In de training ging het lekker met William. De juiste lijnen waren al snel gevonden en ook het zetten van een goede tijd ging hem voor de wind. Hij zette een nette vijfde tijd op de klokken waarmee hij in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

  Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de eerste manche. Zowel in de eerste als de tweede manche pakte William een redelijke start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas ging het rijden niet soepel en daardoor kwam hij ook niet in zijn ritme. De oorzaak hiervan was dat William na Axel een ribblessure op heeft gelopen en daardoor een aantal wedstrijden heeft moeten missen. Dit was tijdens de manches in Mill duidelijk merkbaar want hij kwam toch wel wat ritme tekort. Ondanks dit wist de rijder uit Bakel de schade te beperken met een negende en een tiende plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet William de zevende plaats maar staat slechts negentien punten achter op de tweede man.

  Rasmus Hakansson liet zijn potentieel zien in de 125cc klasse. Na wat tegenslagen in het voorseizoen had hij nog niet de resultaten laten zien die hij in zich heeft maar gelukkig was dit in Mill anders. Rasmus had zijn ritme al snel gevonden in de training en ging in een hoog tempo rond over de baan. Dit resulteerde in een knappe derde tijd.

  De eerste manche begon helaas met een flinke tegenslag want nadat hij rond de tiende plaats uit de start kwam, kon hij een valpartij van Mikkel Haarup niet meer ontwijken en kwam hierdoor zelf ook ten val. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Alles werd op alles gezet maar in zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwam hij nogmaals ten val waarbij opnieuw tijd verloren ging. Ondanks dit wist Rasmus niet van opgeven en vocht zich toch nog terug tot in de punten en kwam op een negentiende plaats over de finish.

  Na de teleurstelling van in de eerste manche stond Rasmus op scherp voor de tweede manche. Opnieuw kwam hij rond de tiende plaats uit de start maar wist zich al vrij snel op te werken naar een vijfde plaats. Even viel hij terug naar een zesde plaats maar door het tempo strak te houden tot in de slotfase wist hij de vijfde plaats weer voor zich op te eisen. Daarnaast had hij een mooi gevecht met vierde man, Sander Agard Michelsen. Hij vocht tot aan de finishvlag maar kon hem helaas net niet passeren en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Met dit resultaat eindigde hij in het dagklassement op een tiende plaats.

  Aankomend weekend staat voor Hakansson de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in het Letse Kegums.
  Tekst: motocrossplanet.nl, foto's: motocrossplanet.nl
movingthingsforward