Winst voor MPM Dr. Power stage V in Loerbeek
Saturday 30 May 2015
  • Loerbeek, 30 mei 2015 - Na de pech een week eerder in Stroe, heeft MPM Dr. Power stage V bij de tweede wedstrijd in Loerbeek op een prachtige manier revanche genomen. Als eerste moest MPM Dr. Power stage V een officiĆ«le afstand neerzetten en deed dat zo goed, dat alle concurrenten hun tanden erop stuk beten. Na een week hard sleutelen om MPM Dr. Power stage V weer wedstrijd klaar te maken, kreeg het team loon naar werken.

    Na de pech in Stroe moest het team van MPM Dr. Power stage V hard aan de slag om de combinatie op tijd klaar te krijgen voor de tweede wedstrijd van het seizoen in Loerbeek. Pas op de zaterdagochtend van de wedstrijd kon er worden proefgedraaid en afgesteld, waarna direct koers moest worden gezet richting Loerbeek.

    De proeftrek in de Two Wheel Drive klasse was voor Cloud Nine en bij 91,96 meter stond deze combinatie stil. Hierop besloot de wedstrijdleider de sleepwagen in deze afstelling te laten staan. De mannen van de Cloud Nine namen de beslissing om terug te komen. MPM Dr. Power stage V was de volgende en mocht als eerste een officiƫle afstand neerzetten. Over de linkerkant van de baan ging het naar het einde, om daar iets voorbij de 100 meter tot stilstand te komen. De motor had nog nooit zo goed geklonken en het team was uiteraard erg blij dat alles weer perfect draaide. Met de Inter-Techno Predator als volgende starter, zou duidelijk worden hoeveel de afstand waard was. Maar net als in Stroe, scheurde het 'plofluik' open en met 35 meter wist het team van MPM Dr. Power stage V nog niet veel meer. Alle combinaties probeerden daarna om in de buurt te komen van MPM Dr. Power stage V, maar iedereen strandde voortijdig. Grote pechvogel was Thunderstruck. Bij het 'uitspinnen' kwam er waarschijnlijk een drijfstang naar buiten, met een gat in het blok als resultaat. De laatste twee starters, Heart 2 Beat en Sledge Hammer maakten het podium compleet. Cloud Nine verspeelde een vierde plek door de proeftrek over te doen. Hierin gaven ze zo'n vier meter toe op hun eerdere afstand. Met een verschil van ruim vijf meter op nummer twee beklom MPM Dr. Power stage V de hoogste trede van het podium. Na twee wedstrijden, met de valse start in Stroe en de overwinning in Loerbeek, staat MPM Dr. Power stage V op de tweede plaats in het algemeen klassement. Tevreden keerde het team dan ook huiswaarts om na te genieten van deze fraaie overwinning.

    Over twee weken staat in Oudenhoorn alweer de volgende wedstrijd op het programma. Ook daar hoopt MPM Dr. Power stage V weer een goede prestatie neer te zetten. Het vertrouwen is in ieder geval weer helemaal terug.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward