Winst voor MPM Seaside Affair in Montfoort
Saturday 10 August 2013
  • Montfoort, 10 augustus 2013 - MPM Seaside Affair heeft in Montfoort op overtuigende wijze de wedstrijd in de Modified klasse op zijn naam geschreven. Met een afstand van 104,36 meter plaatste MPM Seaside Affair zich voor de finale om daarin de laatste drie overgebleven concurrenten op achterstand te zetten en de winst te grijpen.

    In Montfoort was de Modified klasse als laatste aan de beurt, waardoor het team van MPM Seaside Affair voldoende tijd had om de op het eerste gezicht lastige baan goed te bekijken en de afstelling van de tractor daar eventueel op aan te passen. Na de proeftrek van Whispering Giant werd de afstelling van de sleepwagen veranderd en daarmee was MPM Seaside Affair als tweede op de lijst degene die het spits mocht afbijten. Daarbij rolde er een 104,36 meter uit de bus en begon het wachten op wat de andere combinaties zouden gaan doen. Alleen de vier tractoren met de grootste afstand en voorbij de 100 meter mochten terugkomen voor de finale. Uiteindelijk waren dit naast MPM Seaside Affair, Double D, Double Screamin' en Whispering Giant.

    Voor de finale werden er door het team van MPM Seaside Affair nog enkele aanpassingen aan de tractor gedaan en werd besloten om uiterst links op de baan van start te gaan en te blijven. Daar leek de baan het beste. In een strakke run over de linkerkant van de baan wist MPM Seaside Affair tot 98,16 meter te komen. Of het genoeg zou zijn voor het podium, moest nog blijken. Double D kwam tot 90,59 meter, achteraf goed voor de tweede plaats. Double Screamin' eindigde zelfs buiten de baan met een diskwalificatie als gevolg. Als laatste was Whispering Giant aan de beurt en aangezien die strandde bij 90,51 meter, was de winst voor MPM Seaside Affair. Daarmee werden ook nog eens goede zaken gedaan voor het kampioenschap.
    Tekst: Remco Scheelings
movingthingsforward